Project Description

Después también

Carla Simón, Espanya, 2019

Recomanada per a cicles formatius

Alex arriba a un bar de poble buscant a algú. Edu està ballant com un boig i no s'espera que ho vinguin a buscar.

Alex arriba a un bar de poble buscant a algú. Edu està ballant com un boig i no s'espera que ho vinguin a buscar.

Què treballem?

Promoure la desestigmatització del VIH entre persones joves

Difondre pel·lícules lliures d’estereotips sobre les persones amb un diagnòstic seropositiu

Fer visibles experiències bisexuals

Tràiler

GUIA DE DINAMITZACIÓ

El curtmetratge comença amb Alex: el seguim per darrere mentre camina i entra en un bar de poble. A dins, Edu balla amb una noia en un escenari il·luminat en tonalitats rosades. Tots dos es fan un petó, i mentre ella se'n va a buscar beguda, Alex s’apropa a xerrar amb ell. Li diu que fa temps que intenta contactar-hi. Edu sembla desinteressat, però Alex li vol explicar quelcom i li diu a l'orella. En aquesta primera seqüència coneixem els tres personatges principals així com les relacions entre ells, alhora que té lloc l'acció que desencadena el conflicte narratiu. Com a espectador/es, en quin moment ens assabentem del contingut d'allò que Alex li diu a Edu? Per què la directora va prendre la decisió de no revelar-ho en la primera escena? Relacionar-ho amb els diferents prejudicis socials que encara persisteixen al voltant del VIH.

Després de realitzar el test de VIH, la reacció de Edu és d’agressivitat cap a Alex, la persona que li ha contagiat. Reflexionar sobre les diferents emocions que travessa el personatge d’Edu des del començament del film fins al moment posterior a la baralla amb Alex. De quina manera, Alex i la seva parella acompanyen a Edu en el xoc emocional posterior a assabentar-se que és positiu de VIH? Què li transmeten para calmar les seves pors i desconeixement? Com està representada la seva relació com a parella?

Per fer front a la seva confusió i esbrinar si ha donat positiu al test, Edu decideix sortir del poble tot sol, sense explicar a ningú què li passa. Reflexionar sobre els motius que poden causar la seva necessitat de marxar i allunyar-se.

Al final del curtmetratge, Edu torna al poble i busca la noia que sembla ser la seva parella. Com està filmada la trobada entre els dos? Quina és l’actitud d’Edu cap a ella? Después también acaba quan Edu li diu “Te tengo que contar una cosa”. Imaginar el diàleg entre els dos personatges que podrien tenir després de la seva declaració, tenint en compte l’objectiu de sensibilització del curtmetratge.

El curtmetratge és un projecte de la Coordinadora estatal de VIH y SIDA (CESIDA). Finalitza amb una pantalla de text que diu: “El diagnóstico y tratamiento temprano del VIH permite llevar una vida larga, activa y saludable, tenir hijos sin VIH y evitar la transmisión a las parejas sexuales”. Entre tot el grup, llistar i identificar els diferents dubtes i desconeixements sobre aquesta malaltia. Tenint com a punt de partida la web de CESIDA, buscar informació per donar resposta a les diferents preguntes sorgides.