RECURS DIDÀCTIC

QUÈ ÉS?

Lliures en la diversitat és un recurs didàctic desenvolupat per Drac Màgic destinat a posar a disposició d’educadors i educadores un catàleg cinematogràfic que ofereixi una mirada plural sobre lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals.

Aquest recurs vol contribuir a promoure l’organització d’activitats educatives orientades a la sensibilització en matèria de llibertat i diversitat sexual i afectiva per combatre la lgtbifòbia i per a la construcció de noves referències de relació basades en el reconeixement de la diversitat i el respecte.

Actualment, el catàleg està format per més de cent títols de diversos països, formats i gèneres. Cada pel·lícula està acompanyada d’uns objectius didàctics i una guia de dinamització per tal de facilitar la feina dels equips docents i de les persones formadores. També s’ha habilitat un filtre de categories per agilitzar les cerques en funció de les necessitats de cada grup, tot tenint en compte l’edat del públic objectiu, la temàtica o la durada.

Per tal de facilitar la tria informada del millor film per a cada ocasió, s’ofereix als equips docents la possibilitat de visionar algunes pel·lícules a través de la plataforma Filmin.

En aquest recurs també hi podreu una secció de programació amb propostes de llargmetratges i de programes de curtmetratges per tal de fomentar l’organització d’espais de projecció cinematogràfica i debat dirigits a persones educadores, col·lectius i entitats, AFAs, gent gran i públic general.

Amb la finalitat d’acompanyar la posada en ús d’aquest recurs, s’ofereix la dinamització d’activitats a l’aula amb Imaginaris sense armaris  i sessions cinematogràfiques dirigides a joves amb El primer orgull és una revolta així com formacions per a professorat amb Fora de la norma.

PER A QUI?

El recurs s’adreça a formadors i formadores de centres educatius de secundaria obligatòria i post-obligatòria, a professionals de l’educació per a adults, a personal dedicat a l’educació en el lleure així com a col·lectius i entitats, AFAs, gent gran i públic general.

COM FUNCIONA EL CATÀLEG?

El contingut didàctic del catàleg és d’accés gratuït a totes les persones interessades.

Dues modalitats diferents posen al vostre abast una gran part de les pel·lícules del catàleg*:

Dona accès als films per només 20 euros/any.

Permet organitzar visionats amb l’alumnat per 1,50 euros/estudiant.

*La política de Filmin deixa fora d’aquesta oferta aquelles pel·lícules senyalitzades amb un diamant.