Recurs didàctic

QUÈ ÉS?

Lliures en la diversitat és un recurs didàctic desenvolupat per Drac Màgic destinat a posar a disposició d’educadors i educadores un catàleg cinematogràfic que ofereixi una mirada plural sobre lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals.

Aquest recurs vol contribuir a promoure l’organització d’activitats educatives orientades a la sensibilització en matèria de llibertat i diversitat sexual i afectiva per combatre la lgtbifòbia i per a la construcció de noves referències de relació basades en el reconeixement de la diversitat i el respecte.

Actualment, el catàleg està format per una seixantena de títols de diversos països, formats i gèneres. Cada pel·lícula està acompanyada d’uns objectius didàctics i una guia de dinamització per tal de facilitar la feina dels equips docents i de les persones formadores. També s’ha habilitat un filtre de categories per agilitzar les cerques en funció de les necessitats de cada grup, tot tenint en compte l’edat del públic objectiu, la temàtica o la durada.

Per tal de facilitar la tria informada del millor film per a cada ocasió, s’ofereix als equips docents la possibilitat de visionar algunes pel·lícules a través de la plataforma Filmin.

PER A QUI?

El recurs s’adreça a formadors i formadores de centres educatius de secundaria obligatòria i post-obligatòria, a professionals de l’educació per a adults i a personal dedicat a l’educació en el lleure.

COM FUNCIONA?

El contingut didàctic del recurs és d’accés gratuït a totes les persones interessades.

Dues modalitats diferents posen al vostre abast una gran part de les pel·lícules del recurs*:

Dona accès als films per només 15 euros/any.

Permet organitzar visionats amb l’alumnat per 1,50 euros/estudiant.

*La política de Filmin deixar fora d’aquesta oferta aquelles pel·lícules senyalitzades amb un diamant.