Project Description

Demà ho deixem

David Moragas, Espanya, 2022

Recomanada per a batxillerat i cicles formatius

Retrobament d’una parella després del retorn d’un d’ells, que ha passat el cap de setmana a l’estranger. Tot sembla estar al seu lloc, però en el fons, alguna cosa fa trontollar la calma.

Retrobament d’una parella després del retorn d’un d’ells, que ha passat el cap de setmana a l’estranger. Tot sembla estar al seu lloc, però en el fons, alguna cosa fa trontollar la calma.

Què treballem?

Posar en valor relacions afectives i sexuals no normatives

Difondre curtmetratges sobre la diversitat d'experiències al voltant de la homosexualitat masculina

Ampliar els imaginaris sobre l'amor

Tràiler

GUIA DE DINAMITZACIÓ

El curtmetratge comença amb algú que cuina mentre beu un got de vi. Se sent com s'obre la porta d'entrada de la casa. La càmera enfoca la cara de qui cuina i espera el que arriba. Corre a rebre'l amb alegria. En aquesta primera seqüència, què ens vol fer veure el director sobre la relació entre els dos personatges? A què li vol donar importància? Com a públic, accedim a la tensió i incomoditat del personatge que arriba de viatge. En quin moment ens assabentem del motiu? Reflexionar sobre la decisió del director de revelar la informació al públic i a l'altre personatge alhora.

Hi ha un protagonista del curtmetratge? El director busca que ens identifiquem amb les emocions i vivències d'un dels personatges en lloc de l'altre? Demà ho deixem construeix una narrativa que supera l'oposició entre heroi i antiheroi, intentant fer circular l'empatia del públic amb l'un i l'altre. Quina és la rellevància d'aquesta forma de filmar una història en relació amb el tema del curt? I conversar: Quins tòpics ens permet superar, en relació amb les narratives cinematogràfiques més tradicionals sobre l'amor, construït sobre la base de relacions dicotòmiques de bo i dolent?

Demà ho deixem el director vol plantejar una reflexió sobre les relacions de parella no normatives. Quina visió ens presenta d'aquests vincles? En quin moment de la relació de parella se centra el guió del curtmetratge? Quins són els pactes que podem intuir entre els dos personatges?
Més que oferir una visió assertiva o tancada sobre aquestes possibilitats de vincle, el que ens proposa és pensar sobre quins models de relació volem i afavorim. La intenció del director és presentar les relacions com allò que no es pot predefinir, però que es viuen en el dia a dia, que es poden millorar, qüestionar, canviar, adaptar, pactar, cuidar. Reflexionar sobre aquesta forma d'entendre les relacions sexuals i afectives i sobre les possibilitats i reptes que suposa.

Una de les principals dificultats en les relacions no normatives o poliamoroses és sovint la gestió de la gelosia. A partir de la lectura de l’article Soy poliamorosa y tengo celos de Brigitte Vasallo, debatre sobre allò que ens provoca gelosia i quines estratègies tenim, o podem tenir, per a gestionar-la.